Tak co zakážete příště, pánové evropští soudci?

V rámci pravidelného brouzdání po zpravodajských serverech jsem narazil na tento článek: http://www.lidovky.cz/zazrak-italove-se-semkli-do-jednoho-siku-kvuli-krizi-pcf-/ln_zahranici.asp?c=A091104_175805_ln_zahranici_mpr .

 


Evropský soud pro lidská práva zakázal v Italských veřejných školách kříže. Přeloženo: Evropský soud pro lidská práva zakázal právo navenek projevovat náboženské či většinové přesvědčení. Já osobně toto rozhodnutí považují za nádherný případ oxymorónu: soud pro lidská práva zakazuje lidské právo (myslím že vyvěšení kříže za to považovat můžeme).

 

Podle žalující strany, matky dětí, „zvyk věšet ve třídách kříže, porušuje její právo vychovávat své děti podle vlastního uvážení a jde proti právu dítěte na svobodu vyznání.“ (http://zahranicni.ihned.cz/c1-38921040-italsti-politici-se-zlobi-soud-ve-strasburku-zakazal-krize-ve-tridach) a náleží jí za to odškodnění 5000 Euro.

Začínám nabývat pocitu že zdravý lidský rozum jde v poslední době do [každý nechť doplní co chce]. Tak co nám pánové evropští soudci "pro lidská práva" zakážete příště? Kdy zakážete stavět, nebo přikážete zbourat, kostely, protože někdo nabude dojmu že ho (jeho děti/spoluvěrce...) pohled na něj poškozuje a jde proti jeho právu na svobodné vyznání?

 

 

Zobrazeno 1619×

Komentáře

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio